top of page

FISKEUPPLEVELSER

VI HJÄLPER DIG FÅNGA NÄSTA DRÖMFISK!

Intresset för sportfiskerelaterade upplevelser ökar varje år. Det finns flera olika fiskesätt att prova och det finns, om möjligt, ännu fler fiskevatten att fiska i. De stora sjöarna Vänern och Vättern har alltid lockat fiskeintresserade till regionen.

 

Stora sjöar genererar stora fiskar

TROLLINGFISKE

Denna fiskemetod är en av de vanligaste när man vill komma i kontakt med rovfiskar i stora vattendrag. Ett annat ord för trollingfiske är "släpfiske" och fungerar genom att man släpar beten bakom båten. En mycket effektiv metod för bland annat lax, öring, röding, gädda och gös.

Våra vanligaste sjöar vid trolling är Vänern och Vättern. Vi fiskar även i sjöarna som ligger dem emellan, med stor framgång. Säsongerna skiljer sig lite mellan sjöarna; vi börjar ofta vårfisket på Vänern vid islossning, på grund av att Vättern är så djup brukar fisket där komma igång något senare. 

VÄNERN

Vänern erbjuder Europas i särklass bästa trollingfiske efter lax och öring. Detta innanhav har oändligt många bra fiskeplatser och det går bra att sjösätta sin båt på många ställen. Vanliga utgångshamnar är Kristinehamn, Baggerud, Otterbäcken, Sjötorp, Laxhall, Mariestad, Hällekis, Lidköping, Spiken m.fl. Förutom sitt berömda fiske efter lax och öring finns det riktigt gott om gädda och gös som med framgång också går att fånga genom trollingfiske.

VÄTTERN

En stor klarvattensjö med riktigt goda förhållanden för fiskarna och siktdjupet på styva 15 meter gör Vättern unik! Här finns garanterat Sveriges bästa rödingfiske men det fångas även gott om lax och öring. 2014 fångades Sveriges största insjölax på otroliga 20,4 kg i Vättern. 2016 drogs ett nytt svenskt rekord på gädda, den fisken fångades i norra Vätterns skärgård och vägde hela 21,04 kg. Här finns alltid chansen att fånga sin drömfisk!

Trolling
Exklusivt gäddfiske

EXKLUSIVT GÄDDFISKE I VÄNERN

I år kommer vi erbjuda gäddfiske i Vänern med unika boendemöjligheter vid strandkanten. Vi fiskar efter gädda med det eller de fiskesätt ni önskar. 

I samarbete med boenden får vi tillgång till ramper som gör att vi har korta transportsträckor till de bästa gäddvattnen. Testfiske av dessa vatten i höstas visade platsernas fulla potential med väldigt fina fångster. Medellängden på dessa fiskar var hög.

Dessa turer genomförs i samarbete med boende på Naven men kan även bokas utan boende.

Fisket går att genomföra med endast två personer vilket ökar chansen att just Du fångar din drömgädda! Vi använder oss av en specialanpassad båt av mindre storlek för att kunna ta oss till de hetaste platserna. 

STORFISKESATSNINGAR

Det har blivit allt vanligare att gästerna som fiskar med oss har önskemål om att fånga en riktigt stor fisk av en speciell art. Vi har bland annat guidat gäster med ambitioner om att fånga en fisk över de så kallade "storfiskegränserna" satta av Sportfiskarna. De arter vi hittills lyckats komma över den magiska gränsen på är insjölax, öring, röding, gädda och asp. 

Har du en drömfisk du vill fånga?  Hör av dig till oss!

Storfiskesatsningar
ISMETE

Under de kalla månaderna på året fiskar vi regelbundet från isen. Isfiske kan bedrivas på många olika sätt. Pimpelfisket är vanligast och här har man riktigt goda chanser att fånga abborre, regnbåge och öring. Ismete fungerar bäst för de större fiskarna och här använder vi oss uteslutande av betesfisk. Gädda, gös och storabborre fångar vi flitigt via denna spännande fiskemetod. Isfisket är lämpligt för stora som små grupper.

HARRFISKE I KIRUNA

I vattnen runtomkring Kiruna finns det väldigt gott om harr och framför allt mycket stor harr. De metoder som passar bäst till dessa fiskevatten är flugfiske och lätt spinnfiske. Harren är en riktigt rolig fisk att fånga på fluga då den oftast lever av insekter. Ta chansen och upplev ett torrflugefiske i världsklass! Fisket i Kiruna genomförs i samarbete med en lokal guide med 20 års erfarenhet av fisket i området. Vi tar oss till de olika vattendragen med hjälp av bil och båt. Boende sker i stuga med hög standard. 

 

Bästa tiden för harrfiske är mellan 1 juli till 15 september.

Harrfiske

SÄSONGER

De olika fiskarterna har olika säsonger då det är som störst chans för fångst.

 

Titta på kalendern nedan och låt den vara en guide för er när ni ska boka ert nästa fiskeäventyr.

Fiskesäsonger
bottom of page