top of page

VANLIGA FRÅGOR

Här nedan finns svar på de vanligaste frågorna vi får om våra fisketurer.

 

 

Behövs det några förkunskaper för att fiska med er?
Svar: Det krävs varken förkunskap eller tidigare erfarenhet av fiske.

 

Behöver man ta med egen fiskeutrustning?
Svar: Vi står med all utrustning som behövs för det aktuella fisket. Det finns alltid flytplagg att låna; vid kalla årstider finns varma, sköna flytoveraller och under sommaren använder vi oss av flytkragar.

 

Ingår mat i fisketurerna?
Svar: Mat ingår ej, men kan beställas till en extra kostnad.

 

Passar våra fiskeäventyr för barn?
Svar: Det går alldeles utmärkt att ta med barnen på fiske. Barn uppskattar verkligen att vara på sjön och våra turer är ofta mycket populära. Värt att tänka på är att det inte alltid behöver vara den största fisken som ska fångas, utan det viktiga är att man fångar fisk, och därav ska man välja rätt fiskeupplevelse när man har med sig barn.

 

Får man behålla den fisk man fångar?
Svar: Ja, det får man. Vi följer dock alltid gällande bestämmelser för den sjön vi fiskar i. Det som styr är den så kallade minimilängden.

 

Måste man hyra hela båten själv?
Svar: Om man skulle vara ensam och vill följa med ut så syr vi ihop er med andra gäster.

 

Hur stora grupper kan följa med och fiska?
Svar: När det gäller landbaserat fiske har vi ej något övre tak för deltagare, när det kommer till fiske från båt så tar båtarna max fyra gäster. Vid större grupper använder vi oss av flera båtar. Grupper om tolv personer löser vi ganska enkelt, större grupper kräver mer planering och samarbete med andra aktörer.

 

Tillkommer det en bokningsavgift?
Svar: Vi jobbar ej med bokningsavgifter. Betalning sker alltid i samband med fisket. Vid fakturering sker detta efter genomfört fiske.

 

Vad händer om det är dåligt väder?
Svar: Vid fiske med båt är det alltid vinden som avgör om fisket blir av eller ej. Beslut om att ställa in fisket tas oftast dagen innan och ingen debitering tas då ut.

 

Vad händer vid sjukdom eller förhinder?
Svar: En bokningsavgift om 30% av totalpriset tas ut vid bokning för att låsa datumet till er. Skulle ni bli sjuka är det viktigt att ni meddelar detta så vi kan boka om turen. Bokningsavgiften återbetalas ej.

bottom of page