top of page
Paket & Priser

Våra paket är utformade för att du ska få ut så mycket som möjligt av din dag på sjön. Är ni intresserade av boende? Kontakta oss så hjälper vi hitta rätt boende för er.

6 timmar

2400 kr/person

✔ 6h aktivt fiske med fullutrustad båt

✔ Fiskeutrustning från premiummärken
✔ Lån av flytoverall eller flytkrage
✔ Möjlighet att värma mat ombord
✔ 3 fiskar per person (vi följer alltid reglerna för respektive sjö)
✔ Rensning av fisk (om det finns tillgång till rent vatten)
✔ Förpackningsmaterial till fisken

Minimidebitering är tre personer vid trolling

Minimidebitering är två personer vid spinnfiske

4 timmar

2100 kr/person

✔ 4h aktivt fiske med fullutrustad båt

✔ Fiskeutrustning från premiummärken
✔ Lån av flytoverall eller flytkrage
✔ Möjlighet att värma mat ombord
✔ 3 fiskar per person (vi följer alltid reglerna för respektive sjö)
✔ Rensning av fisk (om det finns tillgång till rent vatten)
✔ Förpackningsmaterial till fisken

Minimidebitering är tre personer

8 timmar

2900 kr/person

✔ 8h aktivt fiske med fullutrustad båt

✔ Fiskeutrustning från premiummärken
✔ Lån av flytoverall eller flytkrage
✔ Möjlighet att värma mat ombord
✔ 3 fiskar per person (vi följer alltid reglerna för respektive sjö)
✔ Rensning av fisk (om det finns tillgång till rent vatten)
✔ Förpackningsmaterial till fisken

Minimidebitering är tre personer vid trolling

Minimidebitering är två personer vid spinnfiske

Övrigt fiske

Är du intresserad av att fiska i ett naturskönt skogsområde? Vill du sitta en dag på isen? Kanske lära dig mer om flugfiske eller bara meta med långspö i rinnande vatten? Kontakta oss för en skräddarsydd upplevelse.

DJI_0071.JPG
Paket & priser
_IMG8615.jpg

Vilket äventyr passar dig?

Vill du fånga nytt personbästa?
Vill du ha en avkopplande dag på sjön?
Vill du fånga din första fisk?
Vill du lära dig mer om fiske?

Det finns ett flertal olika fiskeupplevelser att välja på, vi erbjuder fiske från båt men även möjligheten att fiska från strandkanten. Vår högsta prioritet är att våra gäster får en upplevelse utöver det vanliga. Våra erfarna guider vet alltid var fisket är som bäst just nu. Oavsett vad ditt mål med dagen är kommer vi göra allt för att få en fantastisk dag på sjön.

Frågor & svar

Här hittar ni svar på de vanligaste frågorna vi får

 • Vi använder oss av många olika utgångshamnar, beroende på vilken sjö vi fiskar i och var fisket är som bäst för tillfället. Ni kan se några exempel på utgångshamnar under sidan för Vänern och Vättern.

 • Ja, det får man. Vi följer dock alltid gällande bestämmelser för den sjön vi fiskar i. Det som styr är ofta maxantal och storleksintervall. Vill ni så hjälper vi naturligtvis till att rensa fisken innan avfärd hemåt, om det finns tillgång till rent vatten. Vi rekommenderar att ta med sig en kyllåda att förvara fisken i under sommarhalvåret.

 • Det ingår ingen mat i standardpriserna men det går självklart att lägga till. Vi kan erbjuda nygrillat direkt ombord och har även möjlighet att värma upp mat i värmeskåp. Om ni har specifika önskemål kan vi självklart lösa dem, bara ni meddelar i god tid. Exempelvis vid smörgåstårta, kallskuret eller specialkost.

 • På vår trollingfiskebåt, Argentum, finns det toalett ombord där man kan stänga ett draperi plus kabindörrarna för avskiljdhet. På spinnfiskebåten, Ergo, finns det ingen toalett ombord, däremot finns det ofta toaletter vid ramperna, så vi kan alltid gå tillbaka in till land. Nöden har ingen lag och ingen ska behöva må dåligt en hel dag på grund av toalettbehov.

 • En bokningsavgift på 2100 kr tas ut i samband med samtliga bokningar och denna återbetalas ej vid exempelvis dåligt väder eller sjukdom utan flyttas i så fall med till ert nya datum. Resterande summa betalas på plats på fiskedagen alternativt i förväg via bankgiro eller Swish. Meddela gärna hur ni önskar betala så vi kan ordna eventuella fakturor och kvitton. Minimidebiteringen för trolling är tre betalande gäster och för spinnfiske är det två. Det innebär att är ni färre än tre fyller vi upp båten med andra sällskap. Är ni färre men vill ha båten för er själva? Inga problem, då betalar ni för tre personer och får ha båten för er själva. Företag faktureras efter genomfört fiske. 

 • Vid trollingfiske är vi max 5 gäster ombord, vid spinnfiske är vi max 3 gäster. Detta är för att garantera att alla får en så bra upplevelse som möjligt. Vid större grupper använder vi oss av flera båtar. Grupper om upp till tolv personer är inga problem men är ni fler än så krävs lite mer planering och samarbete med olika aktörer. Kontakta oss så hjälper vi er naturligtvis till den bästa upplevelsen!

  När det gäller landbaserat fiske har vi ej något övre tak för antal deltagare utan här kan vi vara stora grupper fördelat på ett större område runt sjön. 

 • Vi står med all utrustning som behövs för det aktuella fisket, det innebär att ni inte behöver ta med er någon egen utrustning. Har ni önskemål om att använda er egen utrustning vid exempelvis gös- eller gäddfiske är det självklart bara att ta med sig denna.

   

  Det finns alltid flytplagg att låna; vid kalla årstider finns varma, sköna flytoveraller och under sommaren använder vi oss av flytkragar. För de yngre finns det flytvästar att låna. 

 • Om vädret inte tillåter fiske på en specifik plats, finns alltid möjligheten att byta fiskevatten eller fiskesätt och i sista hand byter vi datum. Har ni exempelvis bokat in trolling på Vänern men vinden är för hård kan vi oftast förlägga fisket till Vättern istället eller varför inte prova på att fiska regnbåge i något av våra kända sportfiskeområden eller fiska efter gädda i skärgården? Möjligheterna är oändliga.

   

  Skulle ni bli sjuka är det viktigt att ni meddelar detta så vi kan boka om turen. Bokningsavgiften återbetalas ej.

 • Det går alldeles utmärkt att ta med barnen på fiske. Barn uppskattar verkligen att vara på sjön och våra turer är ofta mycket populära. Värt att tänka på är att det inte alltid behöver vara den största fisken som ska fångas, utan det viktiga är att man fångar fisk, och därav ska man välja rätt fiskeupplevelse när man har med sig barn.

Sportfiske är friskvård

Fiske är bra för kropp och själ

Från och med år 2020 klassas sportfiske som en friskvårdsaktivitet. Det innebär att du kan utnyttja ditt friskvårdsbidrag genom att sportfiska! 

Vill du läsa mer? 
Fähallen Jakt har skrivit en bra artikel om ämnet som du kan läsa här 

Läs mer om friskvårdbidraget och vad som omfattas på Skatteverket

1

Kontakta oss

Skicka ett mail till info@charterfiske.se eller använd kontaktformuläret på hemsidan för att komma i kontakt med oss.

2

Vi bestämmer detaljerna

Vi hör av oss till er via e-post eller telefon och vi bestämmer detaljerna för er dag; så som utgångshamn, datum och klockslag.

3

Bokning

Så snart vi bestämt datum erlägges en bokningsavgift om 2100 kr. Slutbetalning sker på plats på fiskedagen alternativt i förväg via bankgiro eller Swish. Företag faktureras efter genomfört fiske.

4

Äventyret kan börja

Vi träffas i hamnen och tar oss ut till fiskeplatsen och har en trevlig dag tillsammans på sjön.

charterfiske_ove_johansson_fiskeguide_trolling_lax_vanern_vattern.jpg

Jättebra upplevelse, till och med för mig som inte är någon van fiskare. Rekommenderas starkt!

Andreas Selevik

Ett bra sätt att få upplevelse och erfarenhet under säkra förhållanden av kunnig trollare!

Pierre Robert Rydén

Grymt kunnig guide! Härligt fiske och mycket napp! Fantastisk upplevelsetur! Rekommenderas varmt!

Ronja & Björn Rignäs

_IMG8714.jpg
Redo att boka?
Presentkort

Våra fiskeupplevelser är mycket uppskattade som gåvor och passar alla åldrar. Man behöver inga förkunskaper för att följa med ut och fiska.

Vill du ge bort fiskeglädje?

Ett presentkort har en giltighetstid om två år och kan köpas på valfritt belopp. Den som har mottagit ett presentkort väljer själv ett passande datum och vad man vill fiska efter. Vi kan leverera presentkort digitalt med kort varsel, ifall du råkar vara ute i sista stund. 

 

Kontakta oss via kontaktformuläret eller skicka ett mail till info@charterfiske.se för att beställa ditt presentkort.

Hur funkar det?
God mat ombord

Vad passar väl bättre ute på sjön, än nygrillat på tallriken? Vi erbjuder en noggrant komponerad meny som garanterat får det att vattnas i munnen. 

Mat är möjligt att köpa till på alla våra turer, såväl trolling som spinnfiske och vi har alternativ för alla. Kontakta oss för att se hela menyn.

Nygrillad dubbelburgare

ink dryck

196:-/person

"Världens godaste hamburgare! Rekommenderar varmt att äta ett ordentligt mål mat ombord"

Henrik Pettersson

Vill ni lägga till mat?

NYGRILLAT

OMBORD

bottom of page